Om Nilas

Nilas ägs och drivs av Niklas Antfolk och Robert Jakobsson på Röda vägen 42 i Borlänge. Vi har många järn i elden och har sysslat med det mesta inom träning och framförallt då alpin skidåkning. Vi driver numera Borlänges enda affilierade och godkända crossfit box några hundra meter ifrån centrum. Vi har bedrivit crossfit-träning hos oss sedan 2012 men det var först i maj 2017 som vi blev en crossfit affiliate.

Gym

Våren 2012 startade vi träningsanläggningen här på Nilas. Vi har lokaler rustade för crossfit träning både i grupp och på egen hand.  I lokalen finns bland annat kettlebells, medicinbollar, gymbollar och teknik-skivstänger,pullup-rigg, ringar. Gymmet inne är utrustat med 11 st lyftplattformar för skivstångsträning.

På källarvåningen under grupplokalen har vi 4 st lyftplattformar samt två rum för egen träning.

Under sommaren är även gårdsplanen rustad för träning med en yta på 400 kvadratmeter. Där finns bl.a vd vi tror sveriges största pullup/muscleup/repklättrings-rigg med 4 st rep på 5 meter, ca 30 platser förpullups och flera ringpar. På uteplan finns också bl.a Wallballsstationer och däckvältning. Vi har där också 3 st lyftplattformar och 2 st stötboxar.

Vision Nilas

Vi tror väldigt mycket på crossfit träning som kan hjälpa folk i vardagen. Hos oss är det människan som är maskinen och vi tror att många klarar av så mycket mer än vad dom tror. Vi tror på att jobba med många olika typer av lyftutrustning som skivstänger, bollar, säckar , kettelbells, däck, rep, ringar m.m.

Hos oss finns det också möjlighet för lag/klubbar att köra sin fysträning, antingen i egen regi eller med oss ifrån nilas som tränare. Detta tycker vi är väldigt viktigt både ur ett skadeförebyggande perspektiv men också ur ett hälsoperspektiv. Det vi ser är att många idrottare som utövar en sport har en tendens att dra på sig skador när man kommer upp i tonåren. Knäskador, axelskador och ryggskador är återkommande i de idrotter vi har som kommit till oss. Vårt mål är att minska skadorna och öka både kondition och styrka hos idrottarna och vi tycker att vi är på rätt väg. Med lagen jobbar vi med skadeförebyggande träning och klassisk crossfit.