Om Nilas

AK Nilas är en ideal förening som är ansluten tyngdlyftningsförbundet och Förbundet för funktionell fitness.

Vår verksamhet består av Crossfit-träning, tyngdlyftning och Lag/Klubbträning.

Crossfit-träningen riktar sig till alla nivåer, både den som vill satsa mot elit inom sporten crossfit(funktionell fitness) samt motionären, och vi har alla olika nivåer hos oss. Vi har i nuläget ca 300 medlemmar i vår förening (10-72 år)

Tyngdlyftningsdelen riktar vi primärt mot barn/ungdomar upp till 20 år som antingen vill tävla i sporten eller vill bli bättre på de olika tyngdlyftningsmomenten för att bli bättre på styrketräning för att i sin tur bli bättre inom sin ordinarie idrott (fotboll, ishockey, handboll osv.)

Lag-träning är något vi brinner oerhört för då vi ser att här finns det enorm förbättringspotential inom klubbarna. De flesta idrotter har tydliga fys-krav som de vill att de aktiva ska klara av för att kunna prestera på toppnivå samt för att kunna ta sig in på en gymnasieutbildning med inriktning mot elitidrott.

Idrottsföreningarna i Borlänge har enligt oss inte möjligheten att prioritera detta utan vår hjälp. Under det senaste året har vi haft ansvar för fysträningen åt bl.a Borlänge Hockey(J18 o J20), Kvarnsvedens IK (Dam och F17/19), Borlänge Handboll(flera ungdomslag), IFK Borlänge Alpin, Kvarnsvedens friidrott m.m). Vi har fler förfrågningar ifrån lag/klubbar som vill nyttja träningen.

Vi har också valt att ha flertalet ungdomsaktiviteter under året för att kunna erbjuda så många träningar som möjligt eftersom att vi ser att det är enormt stor efterfrågan på detta(fysträning). Några exempel är vår sommarträning för ungdomar (ca 100 st aktiva 10-15 år), höstlovsträning för ungdomar (ca 55 aktiva 10-15 år), kommunens sommarskola 2018 m.m