Om Nilas

AK Nilas är en ideal förening som är ansluten tyngdlyftningsförbundet.

Vår verksamhet består av grupp-pass, tyngdlyftning, styrketräning ,konditionsträning och Lag/Klubbträning.

Grupp-passen riktar sig till alla nivåer, både den som vill satsa mot elit samt motionären, och vi har alla olika nivåer hos oss. Vi har i nuläget ca 500 medlemmar i vår förening (10-72 år)

Tyngdlyftningsdelen riktar vi primärt mot dom som vill tävla i sporten men vi tränar också lyften på våra grupp-pass med jämna mellanrum.

Lag-träning är något vi brinner oerhört för då vi ser att här finns det enorm förbättringspotential inom klubbarna. De flesta idrotter har tydliga fys-krav som de vill att de aktiva ska klara av för att kunna prestera på toppnivå samt för att kunna ta sig in på en gymnasieutbildning med inriktning mot elitidrott.

Idrottsföreningarna i Borlänge har enligt oss inte möjligheten att prioritera detta utan vår hjälp. Under de senaste åren har vi haft ansvar för fysträningen åt bl.a Borlänge Hockey(J18 o J20), Kvarnsvedens IK (Dam och F17/19), Borlänge Handboll(flera ungdomslag), IFK Borlänge Alpin, Kvarnsvedens friidrott, Forssa BK mfl. Vi har fler förfrågningar ifrån lag/klubbar som vill nyttja träningen.

Vi har också valt att ha flertalet ungdomsaktiviteter under året för att kunna erbjuda så många träningar som möjligt eftersom att vi ser att det är enormt stor efterfrågan på detta(fysträning).